Pracuji

Základní škola T. G. Masaryka Ivančice a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „OK“.

NastaveníOK

Souhlas můžete odmítnout zde

X
ZŠ TGM Ivančice
Na Brněnce 1, příspěvková organizace

Ve školním roce 2020/2021 končí povinnou školní docházku na naší škole celkem 74 žáků, z toho 73 žáků 9. ročníku (36 chlapců a 37 dívek), z nižších ročníků letos vycházel jeden žák.

Stejně jako v uplynulých letech si žáci mohli podat v prvním kole přijímacího řízení 2 přihlášky. Této možnosti využili všichni žáci. Celkem čtyři žáci se hlásili na školu s talentovou zkouškou, z toho tři vycházející a jedna žákyně ze sedmého ročníku na gymnázium se sportovní přípravou. Přihlášku podali do konce listopadu 2020 a během ledna a února 2021 vykonali talentovou zkoušku.  Ke studiu byli přijati tři žáci 9. ročníku. Žákyně ze 7. ročníku se nakonec rozhodla, že zůstane na základní škole. Ostatní posílali přihlášky během měsíce února, protože termín odevzdání byl 1. března.

Letos se konaly jednotné přijímací zkoušky ve dvou termínech, která byly posunuty o tři týdny oproti původnímu plánu. Na některých školách byly jednotné přijímací zkoušky nahrazeny školními zkouškami. Kromě toho se ještě uskutečnil další termín 3. června pro žáky, kteří konali jednotnou zkoušku pouze v jednom termínu. V prvním kole byla přijata většina žáků, několik žáků podávalo přihlášky do druhého kola přijímacího řízení. Část z nich ale byla přijata na základě odvolání ještě v rámci prvního kola.

Na střední školy zakončené maturitou bylo přijato 57 žáků, na obory nematuritní celkem 17 žáků. Žák vycházející z nižšího ročníku si podal přihlášku na další vzdělávání do učebního oboru.

V tabulkách najdete obory, na které byli žáci přijati.

Také letos si podávali žáci pátých tříd přihlášky na osmileté gymnázium. Bylo jich celkem 13 (5 chlapců a 8 dívek). Také oni si mohli podat 2 přihlášky. Ke studiu bylo přijato 9 žáků (4 chlapci a 5 dívek).  

Na GJB v Ivančicích do primy tedy odchází 9 žáků.

O studium na šestiletém gymnáziu projevily letos zájem tři dívky, které byly také přijaty.

 

RNDr. Hana Kabelková, výchovná poradkyně

 

Přihlášky žáků vyjádřené v číslech a tabulkách (PDF)

ZAJÍMAVÉ ODKAZY

Školní parlament ZŠ TGM Ivančice

Odkaz na starý web školy

 

 

 

 

  Nenech to být - schránka důvěry - pomoc při odhalování šikany

Horizont

 

KONTAKTY

Základní škola T. G. Masaryka Ivančice

Na Brněnce 1, 664 91 Ivančice
IČO: 70918767

  +420 546 419 236

reditelka@zstgmivancice.cz

Kde nás najdete?