Pracuji

Základní škola T. G. Masaryka Ivančice a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „OK“.

NastaveníOK

Souhlas můžete odmítnout zde

X
ZŠ TGM Ivančice
Na Brněnce 1, příspěvková organizace

Naši žáci, kteří si vybrali jako druhý cizí jazyk němčinu, se vypravili pro kousek vánoční atmosféry do Vídně, hlavního města Rakouska.

Ve středu 7. prosince jsme nasedli do autobusu a vydali se na cestu. S přibývajícími kilometry se vylepšovalo počasí a ve Vídni nás přivítalo vyjasňující se nebe a sluneční paprsky. Exkurzi jsme zahájili u zámku Schönbrunn, vánočně vyzdobeného. Po procházce zámeckým parkem (někteří zdatní jedinci vyběhli až na vyhlídku Gloriet:) jsme pokračovali do centra Vídně. S průvodcem jsme absolvovali základní turistický okruh od pomníku rakouskouherské císařovny Marie Terezie přes císařské sídlo Hofburg k chrámu sv. Štěpána a výstavní ulicí Graben k Přírodovědnému muzeu.

V muzeu jsme strávili necelou hodinu prohlídkou nejrůznějších expozic – například mineralogické sbírky, interaktivní výstavy o vesmíru,  výstavy o vývoji člověka, kde si někteří žáci vytvářeli vlastní fotografii jako člověk neandrtálský nebo australopithecus, a dalších.

Když jsme opouštěli muzeum, už se šeřilo a Vídeň se rozzářila vánočním osvětlením. Kolem rakouského Parlamentu jsme se přesunuli k vídeňské radnici, kde už na nás čekaly vánoční trhy – spousta světel, atrakcí, vánočního zboží, a hlavně spousta dobrot.

Unavení, ale spokojení, vraceli jsme se ve večerních hodinách zpátky domů. Cestou jsme si prostřednictvím kvízu oživili, co jsme se na exkurzi dozvěděli, a nejlepší řešitelé získali malou rakouskou sladkost – Mozartkugel.

Za bohatou fotodokumentaci akce patří velký dík Štěpánu Hosnedlovi z 8.C.

Takže teď už jen zbývá popřát všem Frohe Weihnachten!

 

Foto: Mgr. Leona Bubeníková

ZAJÍMAVÉ ODKAZY

Školní parlament ZŠ TGM Ivančice

Odkaz na starý web školy

 

 

 

 

  Nenech to být - schránka důvěry - pomoc při odhalování šikany

Horizont

 

KONTAKTY

Základní škola T. G. Masaryka Ivančice

Na Brněnce 1, 664 91 Ivančice
IČO: 70918767

  +420 546 419 236

reditelka@zstgmivancice.cz

Kde nás najdete?