Pracuji

Základní škola T. G. Masaryka Ivančice a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „OK“.

NastaveníOK

Souhlas můžete odmítnout zde

X
ZŠ TGM Ivančice
Na Brněnce 1, příspěvková organizace

Dne 14. února si naše škola připomínala svátek sv. Valentýna, který je svátek původem z anglosaských zemí, ale postupem času se rozšířil po celém světě. Je to den, kdy si zamilovaní (ale nejenom oni) posílají přání, malé dárky, květiny nebo sladkosti. 

Tento svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Lupercalia, který se slavil již ve starověkém Římě. Také se říká, ze tento den se slaví na počest kněze Valentýna, který ve starověkém Římě tajně oddával mladé páry, což se nelíbilo tehdejšímu vládci a tak Valentýna nechal zatknout a 14. února ho nechal popravit.

Tradice posílání valentýnských přání je již více než 100 let stará. Není nezvyklé, ze se posílají anonymní přání těm, kteří se někomu líbí nebo jsou do něj zamilovaní.

Žáci mohli svým kamarádům a spolužákům posílat valentýnská přání, která vhazovali do schránek, které byly umístěny v každém patře naší školy.

Letos valentýnské schránky vyráběli žáci třídy 6. C a na fotografiích můžete vidět, že se jim to opravdu velmi povedlo.

Schránky byly ve škole umístěny od 3. února a přání, která musela být označena správným jménem a třídou,  se mohla vhazovat až do pondělí 14. února, kdy je část žáků 9. C a 9. B nejprve roztřídila podle jednotlivých tříd a poté je doručovala mezi žáky naší školy.

Foto: Mgr. Radka Dvořáčková

ZAJÍMAVÉ ODKAZY

Školní parlament ZŠ TGM Ivančice

Odkaz na starý web školy

 

 

 

 

  Nenech to být - schránka důvěry - pomoc při odhalování šikany

Horizont

 

KONTAKTY

Základní škola T. G. Masaryka Ivančice

Na Brněnce 1, 664 91 Ivančice
IČO: 70918767

  +420 546 419 236

reditelka@zstgmivancice.cz

Kde nás najdete?