Pracuji

Základní škola T. G. Masaryka Ivančice a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „OK“.

NastaveníOK

Souhlas můžete odmítnout zde

X
ZŠ TGM Ivančice
Na Brněnce 1, příspěvková organizace

Milí žáci a rodiče, začíná nový školní rok 2021/2022.

Věříme, že bude plný nových zážitků se spolužáky ve škole a nebude omezován koronavirovou pandemií.
Jak bude probíhat začátek školního roku, informace najdete zde:

1. září

Žáci 1. ročníku - zahájení v 8.30 hod. na školním dvoře – příchod bočním vchodem z ulice Na Úvoze. V případě nepříznivého počasí ve školní jídelně.

Žáci 6. ročníku - vstup hlavním vchodem v 8.15 h shromáždění před školou, 8.30 h odchod do tříd za doprovodu třídních učitelů – ukončení v 9.15 h.

Žáci 1. st. 2. – 5. ročník vstup bočním vchodem, v 7.45 h shromáždění na asfaltovém hřišti – 8.00 h odchod do tříd za doprovodu třídních učitelů – ukončení v 8.45 h.

Žáci 2. st. 7. – 9. ročník vstup bočním vchodem v 8.00 h, shromáždění na asfaltovém hřišti – 8. 15 h odchod do tříd za doprovodu třídních učitelů – ukončení v 9.00 h.

Poté jdou přihlášení žáci na oběd nebo domů.

 

2. září

1. ročník tři vyučovací hodiny- ukončení 10.45 hod.

1. stupeň (2. – 5. ročník) čtyři vyučovací hodiny proběhnou třídnické práce, ukončení 11.40 hod.

2. stupeň (6. - 9. ročník) tři vyučovací hodiny proběhnou třídnické práce, 2 hodiny provizorní rozvrh, ukončení 12.35 h.

 

3. září

1. ročník tři vyučovací hodiny - ukončení v 10.45 hod.

1. stupeň (2. – 5. ročník) čtyři vyučovací hodiny proběhnou třídnické práce, ukončení 11.40 hod.

2. stupeň (6. - 9. ročník) dvě vyučovací hodiny proběhnou třídnické práce, 3 hodiny provizorní rozvrh, ukončení 12.35 h.

 

Školní družina funguje od 2. 9. v plném provozu, tedy od 6.30 do 16.30 hodin. Prosíme, napište dětem lístečky pro paní vychovatelky, jestli jde dítě do družiny nebo domů. Děkujeme.

 

POVINNÉ TESTOVÁNÍ

Aby byl návrat dětí do škol co nejbezpečnější, vyhlásilo Ministerstvo školství povinné testování žáků antigenními testy ve třech termínech:

1. 9.  (žáci 1. třídy 2. 9.) , 6.  9. a 9. 9.


Testování proběhne stejnou formou jako v loňském školním roce, tedy ve třídách, za asistence třídního učitele. Děti mají vše zažito a nacvičeno a nečiní jim to žádné potíže. Není tedy důvod se testování obávat.
Pokud by některý žák v uvedený den testování chyběl, bude otestován v den příchodu do školy.
V případě pozitivního testu objednají rodiče toto dítě na PCR test a budou školu informovat o výsledku testu. Ostatní žáci zůstávají ve škole.

U pozitivního testu 9. 9. odchází domů celá školní skupina, ve které se tento žák nachází. Pevně doufáme, že tato situace nenastane.

Pokud se vaše dítě necítí zdrávo nebo má příznaky onemocnění, neposílejte ho prosím do školního kolektivu.

Testování nemusí podstupovat žáci, kteří doloží platný certifikát o očkování a ti, kteří doloží, že prodělali covid v uplynulých 180 dnech.

Celé znění mimořádného opatření a stanovení podmínek
pro vzdělávání MŠMT najdete na webu MŠMT.

Podrobný MANUÁL k provozu škol MŠMT najdete: zde.

 

ROUŠKY

Vybavte děti chirurgickými rouškami nebo respirátory, při výuce ve třídě je nebudou potřebovat, ale z nařízení MŠMT je musí mít děti nasazeny při pohybu ve společných prostorách školy, tedy na chodbách apod.

 

DALŠÍ HYGIENICKÁ OPATŘENÍ

Ve škole budeme nadále dodržovat všechna platná hygienická opatření jako dezinfekce rukou při příchodu do školy, intenzivní větrání učeben, v rámci možností zachování homogenity skupin, organizace v jídelně a v učebnách tak, aby se třídy co nejméně potkávaly. Učebny budou pravidelně dezinfikovány. Platí zákaz pohybu cizích osob ve škole, prosíme tedy rodiče, aby nevstupovali do budovy školy a pohybovali se případně pouze v prostoru u vrátnice.

 

 

Krásný a úspěšný nový školní rok prožitý ve zdraví a pohodě vám všem přeje

celá ZŠ T. G. Masaryka Ivančice

                                                                         

 

ZAJÍMAVÉ ODKAZY

Školní parlament ZŠ TGM Ivančice

Odkaz na starý web školy

 

 

 

 

  Nenech to být - schránka důvěry - pomoc při odhalování šikany

Horizont

 

KONTAKTY

Základní škola T. G. Masaryka Ivančice

Na Brněnce 1, 664 91 Ivančice
IČO: 70918767

  +420 546 419 236

reditelka@zstgmivancice.cz

Kde nás najdete?